Finalisti Talentu ZŠ Šariša 2020 - Nadané dieťa

Nadané dieťa
Február 2024
LOGICKÁ OLYMPIÁDA PRE MŠ
ZAČÍNA PRIHLASOVANIE DO LOGICKEJ OLYMPIÁDY PRE NAJMENŠÍCH. CIEĽOM JE ROZVÍJAŤ LOGICKÉ MYSLENIE A ZRUČNOSTI, KTORÉ NAJMENŠÍ BUDÚ POTREBOVAŤ PRI VSTUPE DO ŠKOLY.
Marec 2024
PROJEKTY ROZUMIEME NADANÝM
PONÚKAME POSLEDNÉ VOĽNÉ TERMÍNY NA REGISTRÁCIU PROJEKTOV A AKTIVÍT ROZUMIEME NADANÝM (MÁJ, JÚN 2024) URČENÝCH PRE ZŠ A SŠ. OKREM PROJEKTOV PONÚKAME PREDNÁŠKY PRE UČITEĽOV.
Projekt celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným
Marec 2024
ŠK LOGICKEJ OLYMPIÁDY 2024
V MARCI ODŠTARTOVALI ŠKOLSKÉ KOLÁ 12. ROČNÍKA LOGICKEJ OLYMPIÁDY INTELEKTOVO NADANÝCH DETÍ. POSTUPUJÚCI SÚŤAŽIACI SA STRETNÚ V MÁJI NA VEĽKOLEPOM FINÁLE V PREŠOVE.
Február 2024
HERECKÝ WORKSHOP
V KLUBE NADANÝCH DETÍ PRI SZŠ DSA V PREŠOVE SME PRIVÍTALI HERCA PREŠOVSKÉHO DJZ JAKUBA KUCHÁRA. HERECKÝ WORKSHOP BOL VENOVANÝ REČOVEJ A HLASOVEJ PRÍPRAVE, ...
Nadané dieťa
Prejsť na obsah

Finalisti Talentu ZŠ Šariša 2020

Aktivity
V Prešove zabojujú o titul Talent základných škôl regiónu Šariš

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlásila prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš. Súťaž je určená pre žiakov 5.-9. ročníka základných škôl a záštitu nad súťažou talentovaných žiakov prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.
Netradičnú súťaž zameranú na logické myslenie, matematiku a verbálne myslenie pre žiakov základných škôl pripravilo Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Školy, ktoré zaregistrovali žiakov 5.-9. ročníka prostredníctvom internetovej stránky Nadanedieta.sk, už zrealizovali školské kolá, ktorých víťazi sa stretnú na finálovom kole súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš.

Školské kolo (február 2020) sa uskutočnilo v réžii samotných škôl, ktoré po úspešnej registrácii súťažiacich mali k dispozícii testovací súbor rôznych typov úloh. Organizátor súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš doručil testy školského kola elektronickou formou a škola zodpovedala za vytlačenie testov, uskutočnenie samotného testovania a vyhodnotenie na základe pokynov organizátora.

Finálového kola súťaže „Šarišanov“ sa zúčastnia traja najlepší riešitelia v školských kolách. Najúspešnejší riešitelia si vo finále, ktoré sa uskutoční 10. marca 2020 v zasadačke MsÚ v Prešove, potrápia mozog pri riešení logických úloh v dvoch súťažných kolách.

Pre všetkých účastníkov finálového kola súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš sú pripravené certifikáty o absolvovaní finále súťaže. Víťazná trojica riešiteľov sa zapíše do Galérie Talentov, ktoré od roku 2015 nájdete na stránke súťaže. Na úspešných súťažiacich čakajú diplomy a rôzne ceny.

Talent základných škôl regiónu Šariš je súťaž, ktorá si každoročne kladie za cieľ nájsť talentovaných a nadaných žiakov základných škôl. Súťaž patrí medzi projekty Rozumieme nadaným.

Koordinátor projektu: Mgr. Ľuboš Lukáč, Rozumieme nadaným


Program finálového kola súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš
Podujatie pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov
Dátum a miesto konania: 10. marec 2020, Mestský úrad v Prešove (zasadačka), vstup z Jarkovej ulice

9.00 - 9.30 - Registrácia účastníkov
9.30 - 9.45 - Príhovor primátorky mesta Prešov Ing. A. Turčanovej + organizátorov súťaže, pokyny pre súťažiacich + pedagogický dozor žiakov (učitelia - zaujímavá exkurzia)
9.45 - 10.15 - Testovanie I
10.15 - 10.30 - Prestávka
10.30 - 11.00 - Testovanie II + Šarišský kvíz
11.00 - 12.00 - Odborný seminár Rozumieme nadaným (+ workshop LEAF ACADEMY)
12.00 - Vyhlásenie víťazov súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš
ORGANIZÁTOR
Centrum poradenstva a prevencie, Sabinov
Created with WebSite X5
COPYRIGHT@2013-2024
O NÁS
Projekt celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným
Nadané dieťa
Rozumieme nadaným
VŠETKY MATERIÁLY PUBLIKOVANÉ NA TEJTO STRÁNKE SÚ CHRÁNENÉ AUTORSKÝM ZÁKONOM A ICH PREBERANIE BEZ SÚHLASU AUTOROV JE ZAKÁZANÉ.
Návrat na obsah